Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: فرسایش انسانی در محوطه های تاریخی و آثار و بناهای تاریخی بیشتر از فرسایش طبیعی است.

محمد حسن طالبیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه موضوع حفاظت اگر می‌خواهد موفق باشد باید مردمی باشد، افزود: تعدادی بنا داریم که به هر حال شاخص ملی است و در اختیار دولت است تکلیفش روشن است مثل گنبد سلطانیه، تخت جمشید و برنامه‌هایی همه ساله داریم و پایگاه‌های مختلفی را ایجاد کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۱۲ پایگاه ملی و جهانی داریم. ۴۲ پایگاه جهانی و مابقی ملی است، ادامه داد: این‌ پایگاه ها برای اینکه باید چند رشته‌ای کار کنند و جنبه‌های مختلف را ببینند و خودشان نقاطی می‌شوند که بقیه را بتوانند سرویس و خدمات دهند.

طالبیان افزود: بعضی از این‌ پایگاه های میراث فرهنگی آزمایشگاه دارد. معماری دارد و چند رشته‌ای کمک می‌کنند و دانشگاه هم به این‌ها وصل است و دانشگاه‌های مختلفی برای کارآموزی می‌یاد و دولت این‌ها را انجام می‌دهد.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه مالکیت بسیاری از آثار تاریخی در اختیار مردم است، گفت: مثل شهر تاریخی یزد ۹۰ درصد مسکونی است که در اختیار مردم است که چند روش برای حفاظت از این نوع بناهای تاریخی داریم.

طالبیان با تاکید بر اینکه سیاست میراث فرهنگی در زمینه حفاظت از بناهای تاریخی که در اختیار مردم است، تنها جنبه حمایتی دارد، گفت: با کمک‌های استادکاری و نه اینکه پول را مستقیم بدهیم. مصالح سنتی بدهیم و نظارت کنیم و تا ۵۰ درصد کمک می‌کنیم. امسال بیش از ۹۰۰ پرونده داریم که در حال کمک هستیم و از سال گذشته شروع کرده‌ایم.

وی افزود: همچنین در برخی بناهای و اماکن فقط تسهیلات می‌دهیم. به بوم‌گردی‌ها که خانه با همان اصالتش حفظ می‌شود فقط مختصر کارهایی دارند که آماده می‌شود برای بوم‌گردی که تسهیلات کم‌بهره در اختیارشان قرار می‌گیرد که آن‌هم روش خوبی است.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: موضوع بعدی اینکه ما باید تلاش کنیم ارزش‌های این آثار به نسبت دیگر آثار بیشتر باشد چرا که اگر چنین باشد مردم خراب نمی‌کنند، بنابراین مراکز تاریخی حتما ارزشش برای اجتماع گفته شود و جای مهم تلقی شود که بیشتر معنوی است.

طالبیان با بیان اینکه ایران دارای محوطه‌های باستانی وسیعی است که بسیاری از این‌ها با یگان‌ها اداره نمی‌شوند، گفت: در راستای حفاظت از محوطه های باستانی با انجمن‌ها و سمن‌ها همکاری داریم تا در واقع یک رصد مردمی صورت گیرد که این هم خیلی مهم است که اتفاق می‌افتد.

وی استفاده از ظرفیت های مردمی برای حفاظت از آثار و بناهای تاریخی را مورد تاکید قرار داد و گفت: فرسایش انسانی در محوطه های تاریخی و آثار و بناهای تاریخی بیشتر از فرسایش طبیعی است که اگر سانجمن ها و سمن ها همکاریک نند فرسایش ها کم خواهد کرد.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در زمینه موضوع حفاظت، مهم‌ترین برنامه ما این است که چگونه حفاظت تبدیل شود به سرمایه اجتماعی پشت آن باشد. تقریبا بسیاری از این شهرها نهضت شروع شده است. یزد اتفاق افتاده است. شیراز هم همین‌طور.

طالبیان افزود: در زمینه حفاظت از محوطه های تاریخی و موزه ها با کشورهای همسایه کارهایی را انجام می‌دهیم و یک کارگاه آموزشی داریم در این زمینه که کارگاه بین‌المللی بحران در موزه‌ها و سایت‌ها را شروع کردیم که اساتید داخلی و خارجی دارد. تلاش خواهیم کرد تجربیات جهانی را در این زمینه وارد کنیم.

وی ادامه داد: برای گنید سلطانیه بحث اصلی حفاظت، صیانت و مرمت است که همیشه داریم. تا بنا وجود دارد، مرمت و نگه‌داری است و بخشی از بودجه باید برای این صرف شود. بخشی از بودجه هم صرف پژوهش می‌شود و این‌ها باید مرتب گروه‌های پژوهشی را بفرستیم که البته اعتبارات کم بوده است که امیدواریم بتوانیم بخش‌های پژوهشی را گسترش دهیم.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سامانمدهی و محافظت از گنبد و مجموعه تاریخی سلطانیه را مورد تاکید قرار داد و گفت: کاوش‌ها زمان‌بر است. این باید همیشه ادامه پیدا کند ولی بزرگ‌ترین مسئله این است که گنبد مرتب به دلیل یخ‌بندان و تفاوت اقلیم که زیاد است مرتب کاشی‌ها مشکل پیدا می‌کند که باید همواره به آن رسیدگی شود که خوشبختانه به نسبت گذشته خیلی پیشرفت داشته است.

طالبیان افزود: موضوع فقط گنبد و ارگ نیست بلکه آثاری که در دشت وجود دارد هم مهم است. به هر حال این داستان بیش از همه برای جامعه محلی باید مهم باشد و ما تلاش کنیم آن‌ها بیش از پیش قدر آن را بدانند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۵۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان