Web Analytics Made Easy - Statcounter

بناهایکرمان استانی واقع در قسمت کویری و گرمسیری ایران بوده و مرکز این استان، شهر کرمان است. اماکن تفریحی در کرمان بیشمار هستند. این شهر از نظر تاریخی، طبیعی و فرهنگی جاذبه های بسیاری دارد که برای بازدید از تمام آن ها باید وقت بسیاری بگذارید. برای سفر به این منطقه، زمستان فصل بسیار مناسبی است. کرمان به نسبت شهرهای گرمسیری دیگر ایران مانند یزد، اصفهان، شیراز و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..، هوای خنک تری دارد و دلیل آن ارتفاع زیاد آن  از سطح دریا است. کرمان سومین شهری است که نسبت به دریا ارتفاع زیادی دارد. در این مطلب به برخی از مکان های دیدنی شهر کرمان پرداخته ایم. اگر قصد سفر به این شهر تاریخی را دارید، ما را دنبال کنید تا از جاذبه های گردشگری کرمان و از بناهای تاریخی کرمان لذت ببرید.
مجموعه گنجعلی خان

گنجعلی خان که این مجموعه به نام او است، از حاکمان عباسی و حاکم کرمان بوده است که در این شهر کارهای مفید بسیاری انجام داده است. این مجموعه قدیمی به زمان صفویان بر می گردد. شکل کلی این مجموعه مستطیلی است و معماری بسیار زیبایی دارد. مجموعه گنجعلی خان که از بناهای تاریخی کرمان است، شامل میدان، کاروانسرا، مدرسه، مسجد، بازار، آب انبار، حمام و ضرابخانه است. در این مجموعه موزه مردم شناسی و موزه سکه که در ضرابخانه قرار دارد، وجود دارد. این مجموعه که در بافت سنتی شهر کرمان قرار دارد، از آثار ملی به ثبت رسیده است.

حمام وکیل

حمام دیروز و چایخانه امروزی که از جاذبه های گردشگری کرمان می باشد . قدمت این حمام به سال 1280 بر می گردد و طی بازسازی هایی که در سال 1369 صورت گرفت، این حمام به چایخانه سنتی تبدیل شده است. در این چایخانه می توانید، اوقات بسیار خوشی را سپری کنید و از نوشیدنی ها و غذاهای محلی و همچنین فالوده مخصوص کرمان لذت ببرید این حمام دارای معماری بسیار زیبایی است که سبک آن چیزی بین سبک معماری قاجاریه و زندیه است و از اماکن تفریحی در کرمان به حساب می آید.

مسجد جامع کرمان

این مسجد به نام مسجد جامع مظفری( از بناهای تاریخی کرمان) است،نیز معروف است. این مسجد متعلق به دوران سلسله آل مظفر و حکومت امیر مبارزالدین محمد مظفر می باشد که البته اگر به کتیبه سر در این مسجد توجه کنید سال ساخت آن 750 هجری قمری نوشته است و از جاذبه های گردشگری کرمان می باشد. مسجد جامع کرمان از جمله آثار ملی به ثبت رسیده می باشد. این مسجد به شکل چهار ایوانی بوده و سردرهای رفیع مربوط به شبستان و صحن ایوان می باشد. مسجد جامع کرمان در ادوار مختلف مورد بازسازی قرار گرفته است.از جمله این بازسازی ها می توان به مرمت کاشی ها، ستون ها و لچکی های داخل مسجد اشاره کرد. همچنین شبستان شمالی بعد ها به آن اضافه شد. موقعیت این مسجد در بین بازار مظفر، بازار قدمگاه، خیابان شریعتی و میدان مشتاق می باشد.

کتابخانه ملی کرمان

این کتابخانه که جز آثار ملی به ثبت رسیده می باشد و از بناهای تاریخی کرمان است، دارای معماری بسیار زیبایی است. این بنا یک طبقه است و مصالح استفاده شده در آن آجر می باشد. حیاط این کتابخانه زیبایی مختص خودش را دارد. در این جا می توان حوض و آبنما و درخت های سرو بسیاری را دید. قدمت این بنا به دوره پهلوی اول بر می گردد. این کتابخانه در خیابان خورشید واقع در خیابان شهید رجایی واقع شده است.

گنبد مشتاقیه

گنبد مشتاقیه شامل 3 گنبد است که هر یک از آن ها متعلق به یک مقبره است، به همین دلیل نام دیگر این بنا سه گنبدان است. افرادی که در این جا دفن شده اند، میرزا حسین خان، جد سادات میرحسینی کرمانی و مشتاق علیشاه می باشد. قدمت این بنا به دوران قاجار بر می گردد. این بنا در نزدیکی قبرستان کهنه قرار گرفته است. این مکان از اماکن تفریحی در کرمان می باشد.

یخدان مویدی

در گذشته برای تامین آب در شهر، سیستم به خصوصی وجود داشته است. تامین آب به وسیله قنات، کانال، آب انبارها و یخدان ها انجام می شده است. آب انبارها آب مورد نیاز خود را از قنات ها و یخدان ها از آب انبارها، تامین می کردند. در این میان یخدان های بزرگ، قنات های اختصاصی داشتند. در واقع یخدان هایی که از آن ها نام می بریم، یخچال های شهری بودند. این یخدان، یعنی یخدان مویدی در خیابان ابوحامدی قرار دارد و به ثبت ملی رسیده است. این یخدان همچنین بزرگ ترین یخچال خشتی در ایران است.

موزه هنرهای معاصر صنعتی

این موزه در خیابان شریعتی و بین میدان باغ ملی و چهارراه طهماسب آباد قرار دارد. در این موزه می توانید آثار هنری، هنرمندان ایرانی و خارجی را ببینید، که البته نیمی از این آثار مربوط به استاد سید علی اکبر صنعتی است.

گنبد جبلیه

در نزدیکی پارک پردیسان و سمت شرقی کرمان، بنای تاریخی به نام گنبد جبلیه قرار دارد. این گنبد 8 ضلعی، که متعلق به دوره ساسانیان است، از سنگ ساخته شده و تنها بنای تاریخی سنگی موجود در شهر کرمان به حساب می آید. گنبد جبلیه از جمله آثار ملی به ثبت رسیده می باشد و امروزه در داخل این بنا موزه سنگ برپا است. در نزدیکی این بنا، مقبره صاحب الامر و سید حسین کرمان وجود دارد که بعد از دیدن این گنبد می توانید به این مقبره ها و همچنین پارک پردیسان بروید.

جنگل پردیسان قائم

از جمله تفرجگاه ها و مکان هایی که مردم برای تفریح به آن جا می روند، این پارک است. همچنین این جنگل برای کسانی که به  کوهنوردی علاقه دارند، بسیار مناسب است. جنگل پردیسان بزرگ ترین جنگل دست کاشت در ایران است و در کوه های صاحب الزمان کرمان قرار دارد.

قلعه دختر کرمان

در تپه های شرقی کرمان بنایی به نام قلعه دختر وجود دارد که نام های دیگر این بنا آتشکده آناهیتا و قلعه کهنه می باشد. این بنا که متعلق به دوران قبل از اسلام است، مکانی برای پرستش آناهیتای باستانی بوده است. مصالح این بنای قدیمی و باارزش خشت و گل می باشد.

باغ فتح آباد

در روستای اختیارآباد واقع در 25 کیلومتری کرمان، عمارتی به نام باغ فتح آباد قرار دارد. نام اصلی این باغ، عمارت بیگلر بیگی کرمان می باشد. این عمارت که متعلق به دوران قاجار است نیز جز آثار ملی به ثبت رسیده می باشد. این عمارت شامل عمارت های چهارفصل، عمارت مرکزی، برج و بارو و همچنین قناتی است که از وسط آن گذر می کند. این باغ بسیار زیبا به گفته برخی افراد الگوی ساخت باغ شاهزاده ماهان بوده است.

آبشارهای سیمک

در روستای کوهپایه واقع در 35 کیلومتری شمال کرمان آبشارهای سیمک قرار دارند. تعداد این آبشارها 13 عدد است که فضایی بسیار مناسب برای علاقمندان به کوهنوردی و صخره نوردی می باشد و برای این کار باید حتما حرفه ای باشید و تجهیزات کافی به همراه داشته باشید. در این جا اردوگاهی در نظر گرفته شده که خود عاملی برای جذب مسافران و گردشگران می باشد.

پیست اسکی سیرچ

در جاده قدیم کرمان-بم بعد از تونل سیرچ پیست اسکی سیرچ قرار دارد که بزرگ ترین پیست اسکی در جنوب شرقی ایران به حساب می آید. در فصل زمستان اگر دوست دارید در کنار کویر، برف را هم داشته باشید و از تفریحات مربوط به آن لذت ببرید، در سفر به کرمان حتما به این منطقه تفریحی سری بزنید.

منبع: مجله همگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۹۱۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، جواد واحدی صبح سه شنبه در بازدید از مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: مسجد جامع ارومیه یکی از شاهکارهای معماری ایرانی_اسلامی بوده و گچ‌بری شبستان این مسجد در نوع خود بی‌نظیر است.

وی افزود: در یک سال گذشته اقدامات زیادی برای مرمت و احیای مسجد جامع ارومیه انجام شده است که جای تقدیر دارد و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی هم در این بازدید خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر ۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

مرتضی صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

همچنین معاون امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه نیز بازدید کرد.

جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به همراه مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از قلعه تاریخی بدلبو ارومیه بازدید و از نزدیک در جریان آخرین اقدامات مرمتی این بنا قرار گرفتند.

مرمت قلعه بدلبو زیر نظر کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی و توسط بخش خصوصی از چند سال پیش آغاز شده و در این مدت کمک‌های فنی و اعتباری از این پروژه انجام شده است.

قلعه بدلبو ارومیه پس از مرمت قابلیت تبدیل به یک مرکز اقامتی و پذیرایی با ۲۰ سوئیت را دارد.

افتتاح یک باب هتل، کلنگ‌زنی یک باب هتل، بازدید از مجتمع گردشگری و تفریحی ستاره سیلوانا، قلعه بدلبو، خانه انصاری، مسجد جامع، مدرسه هدایت و زیرساخت‌های گردشگری دریاچه ارومیه از جمله برنامه‌های یک روزه معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به این استان است.

کد خبر 6092810

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند (+عکس)
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد