Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-02@21:16:38 GMT

هنر و احیا در احیا؟!

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۷۲۰۸۸

هنر و احیا در احیا؟!

وبلاگ > تاجیک، نصرت اله - استفاده از تئوری مزیت نسبی هم بطور اعم در اقتصاد ایران که گردشگری است و هم در گردشگری که مزیت نسبی اش استفاده از بناهای تاریخی است شرط عقل و درایت سیاسی اقتصادی است. با نگاه به امکاناتی که بطور پتانسیل وجود دارد و باید با برنامه ریزی صحیح و انتخاب راهبرد و سیاستهای مناسب انها را به ثروت تبدیل کنیم، نشان از کار روی زمین مانده در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شناخت، حفظ، بهبود عملکرد و کارکرد بناهای تاریخی مطابق نیازهای روز و با ایده تضمین بقای جسم و جان اینگونه آثار و توجه ویزه به ارزشهای نهفته در این ابنیه و همچنین جریان یافتن زندگی دوباره در آنها و به گردش اقتصادی درآمدن آنها از طریق هنر و بهره گیری از دانش روز شیوه ائی است که طی سالهای اخیر به ان توجه شده است. یکی از وظایف اصلی دست اندرکاران این صنعت عظیم، عمومی کردن احیا و افزایش میزان مشارکت مردمی از طریق سازمانهای مردم نهاد همچون بخش خصوصی در آن است. این روش جدید میتواند ناشی از شناخت و درک اندیشه و ارزشهای این اثار و توجه به فرایند و نظام برنامه ریزی منسجم و واقعگرایانه و بهره گیری از دانشهای روز میباشد.
حاصل این رویکرد، جریان یافتن زندگی دوباره در این اثار میباشد و نشان دهنده درک صحیح، منطقی و رو به کمال متولیان و پیشروان این تفکر نوین در زمینه ابنیه تاریخی است. بنابراین از جمله مهمترین راهبردها و فرایندهای متصور برای حفظ و تضمین بقای آثار تاریخی و فرهنگی، احیای آن بر اساس ارزشهای نهفته در آن و نیازهای روز است. از این رو احیاء مجموعه کاملی از فعالیتها برای حفاظت پایدار بناهای تاریخی میباشد. اگر چه مفهوم احیا و بهره برداری در سالهای کنونی به جالش کشیده شده است، اما از سوئی دیرینه ساخت، باز ساخت، تعمیر، حفظ و حتی مرمت مورد پرسش قرار گرفته است و از سوی دیگر در جامعه ما مفاهیم جدید آنها با پشتوانه نظری جهانی توسعه مطلوب نیافته و این فعالیتها با نگرانی دنبال شده و از نقطه نظر مبانی نیز در خصوص چگونگی استفاده از نگرش و وازگان جهانی توافق همگانی در ایران امروز وجود ندارد.
زیرا استراحت، اقامت و گذراندن اوقات فراغت در ابنیه تاریخی تجربه جدیدی از ارتباط انسان با فضاهای سنتی در دوران گردشگری مدرن است. ورود بناهای تاریخی و فرهنگی به چرخه بهره برداری اقتصادی با توجه به قدمت بیش از هفت هزار ساله ایران و بناهای تاریخی بیشمار کشور، می تواند یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی کشور از طریق پویائی صنعت پذیرائی، فراغت، آسایش و تفریح ( Hospitality, Leisure and Rrecreation Industry ) باشد که در گردشگری داخلی و خارجی تحقق پیدا میکند. بازسازی و احیای بناهای تاریخی چندی است توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی و با مدیریت صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی شروع گردیده است. این امر میتواند به پیوند حوزه گردشگری به میراث گرانبهای فرهنگی ملت ایران کمک نموده و به توسعه صنعت گردشگری و تقویت اقتصاد ملی و تجربه نوینی از زندگی در فضای سنتی منجر شود. این رویکرد باعث تبدیل تهددیدات ناشی از تخریب میراث فرهنگی کشور به فرصتهائی برای توسعه بهینه زیر ساختهای صنعت گردشگری و رشته های وابسته با هزینه و زمان اندک، ورود سرمایه عظیم و راکد بناهای تاریخی به چرخه اقتصادی و ایجاد اشتغال مولد، مقاوم سازی اقتصاد و توسعه کشور محسوب میگردد.
به این منظور صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی رسالت عظیمی برای خود قائل است تا با استفاده از تمامی ابزارها این مزیت نسبی گردشگری کشور را از روشهای گوناگون و از جمله هنر به مزیت رقابتی تبدیل کند تا ضمن آنکه گردشگران داخلی و خارجی از لذت زیست موقت در چنین بناهائی بهره مند شوند، این بناها از ورطه نابودی نیز نجات پیدا نموده و هزینه مرمت، احیا و نگهداری آن نیز از بودجه عمومی کشور حذف گشته و دولت به اولویتهای دیگرش بپردازد.
در این زمینه نخستین جشنواره ملی عکس بناهای تاریخی ایران احیاء به همت صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی به منظور پیگیری این راهبرد و اجرای بهتر سیاستهای تنظیمی و توجه بیشتر به ابنیه تاریخی کشور و عمومی شدن فرهنگ احیاء بناهای تاریخی برگزار شده و امروز مراسم اختتامیه برای تعیین برندگان و تقدیم جوایز آنان اجرا خواهد شد. عکاسی هنر شکار لحظه ها و نقطه وصل سلیقه و فن آوری محسوب میگردد و از این طریق میتوان آوردگاهی برای شناخت بیشتر مردم کشورمان و جهانیان از بخش مهمی از هویت تاریخی ایران زمین فراهم کرد. این جشنواره ضمن آنکه توانسته است فضایی هنری را برای رقابت صمیمانه همه علاقه مندان به آثار تاریخی کشور فراهم نماید، زمینه مشارکت فعال عکاسان کشور در این رویداد فرهنگی که آوردگاهی برای عرضه ی بخش مهمی از هویت تاریخی ایران به مدد هنر عکاسی است را نیز برای توجه، فرهنگ سازی، مسئولیت پذیری و مشارکت بیشتر به منظور احیای این ابنیه تاریخی، مردمی کردن فرایند احیای بناهای تاریخی، به چرخه اقتصادی انداختن و تولید و افزایش ثروت عمومی در کشور را نیز فراهم ساخته است. انشاالله!

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۷۲۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ۵۹ شیء تاریخی از سوی یک خانواده ملایری به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا شد و پس از تعیین قدمت در مخزن‌های نگهداری و در موزه‌های استان در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

به گفته معصوم علیزاده این آثار تاریخی مربوط به دوره‌های پیش از تاریخ، تاریخی و دوره اسلامی است که پدر مسعود محبی، اهدا کننده این اشیاء، آنها را خریداری و در موزه شخصی نگهداری کرده است.

او همچنین گفت: این اشیاء قدیمی هم اکنون به رایگان در اختیار موزه‌های استان قرار گرفته است و با نام اهدا کننده در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر