Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس اعلام روز سه شنبه روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا انیسی گفت: موضوع سیل و تخریب میراث فرهنگی در گذشته موضوعی دور به نظر می‌رسید و گمان نمی‌کردیم که با وجود این خشکسالی‌ها روزی برسد که آثار تاریخی کشور در معرض خطر سیل قرار گیرند ولی با این حال پیش بینی‌هایی را در پژوهشکده بناها و بافت‌های فرهنگی تاریخی پژوهشگاه انجام دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه به موضوع آتش سوزی‌های اخیر در آثار تاریخی ایران و جهان اشاره کرد و افزود: این موضوع نیز به بحرانی تبدیل شده که باید نسبت به آن آگاه باشیم و برای جلوگیری ازآن برنامه ریزی کنیم.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه با تأکید بر اینکه حفاظت از میراث فرهنگی به روش سنتی باید پابرجا باشد افزود: ولی درحفاظت باید به شیوه‌های جدید نیز توجه کرد و از مطالعات علمی رشته‌های دیگر در این حوزه نیز بهره برد.
او در تشریح دلایل برگزاری نشست‌های تخصصی در این حوزه گفت: پژوهشگاه به عنوان یک دستگاه پژوهشی وظیفه دارد از لحاظ علمی موضوعات حوزه میراث فرهنگی را مطرح و ابعاد آن را برای روشن‌تر شدن باز کند ولی نمی‌تواند تغییری در رویه‌ها ایجاد کند.
وی با اشاره به جدی بودن موضوع بحران در ایران تصریح کرد: وظیفه اجرایی کردن موضوعات در حوزه میراث فرهنگی به عهده معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

سال ۹۸ با بارش‌های شدیدی همراه بود که اگرچه باران نعمت الهی محسوب می‌شود اما به دلیل شدت بارش‌ها و مشکلات زیرساختی متأسفانه این بارش‌ها در بسیاری از مناطق کشور عزیزمان خسارت‌های مالی زیادی به جا گذاشت.

یکی از بخش‌هایی که بر اثر سیل متحمل آسیب‌های فراوانی شده‌اند آثار و بناهای تاریخی کشور هستند که متأسفانه برخی از این آسیب‌ها جبران ناپذیرند. سازمان یونسکو در پی این موضوع، از ایران درخواست کرده تا گزارش آسیب سیل به بناهای تاریخی ایران را ارزیابی و آن را به این سازمان ارائه بدهد. محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی در مصاحبه‌ای با خبرنگاران در مورد خسارت سیل به بناهای تاریخی کشور صحبت‌هایی داشته و این خسارت و آسیب را در حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد کرده‌است.

طبق بررسی سازمان میراث فرهنگی، در سیل اخیر ۷۳۰ اثر تاریخی ۲۵ استان کشور در اثر بارش باران و سیلاب آسیب دیده ا ند.

فراهنگ **۳۳۷۷**۳۰۰۹

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، سپهر زارعی با اعلام این مطلب افزود: این اشیا به‌صورت اتفاقی توسط یکی از دوستداران میراث‌فرهنگی در شهرستان حاجی‌آباد به‌دست‌آمده است.

وی اظهار کرد: این آثار شامل سکه، انگشتر و مهر است که قدمت آن‌ها به دوران ساسانی، صفوی و قاجاریه برمی‌گردد.

زارعی بیان کرد: اشیا پس از بررسی نهایی به مورد مردم‌شناسی خلیج‌فارس بندرعباس تحویل داده می‌شود.

وی ضمن قدردانی از دوستداران میراث‌فرهنگی در حفاظت و مراقبت از آثار تاریخی تأکید کرد: جامعه محلی شهرستان حاجی‌آباد نسبت به اهمیت حفظ هویت تاریخی خود و شناسه‌های فرهنگی و تاریخی آگاهی دارد و همین مسئله موجب شده درزمینهٔ حفظ آثار تاریخی حساسیت داشته باشند و منطقه هم تحت رصد یگان حفاظت میراث‌فرهنگی قرار دارد.

کد خبر 6092272

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان