Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در دل شلوغی های تهران،بناهای قدیمی و کهنسالی قرار دارد که هر کدام از آن ها نشانی از فرهنگ،تمدن، هنر و معماری بی نظیر ایران دارد،بناهایی که پس از سال ها همچنان پابرجا مانده اند و تاریخ پرفراز و نشیب این شهر را روایت می کنند.

آثار و بناهای تاریخی بخش عمده ای از فرهنگ و تمدن ایرانیان محسوب می شوند که از دوره های مختلف به جا مانده و زیبایی های هنری و فرهنگی در دوره های مختلف تاریخ را به نمایش می گذارد،آثاری که در مناطق مختلف کشور وجود دارند و گواهی از تمدن کهن ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مناطق قدیمی تهران این خانه ها و بناهای تاریخی و قدمت دار بیشتر هستند،در قسمتی از شهر که میزان تراکم جمعیت و خانه ها زیاد است و هنوز بافت قدیمی خود را حفظ کرده اند و باید برای محافظت از این بناهای قدیمی و تاریخی کوشا بود که بخش عظیمی از فرهنگ و تمدن ایران در گرو وجود این بناها است.

 کوروش خرد، معاون خدمات شهری و فضای سبز منطقه ۱۱ درگفت و گو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران جوان، درباره مرمت بناهای تاریخی منطقه گفت:در خیابان ولیعصر که در محدوده منطقه ۱۱ است، بنا‌های تاریخی زیادی قرار دارد از جمله خانه انیس الدوله،خانه پرفسور عدل و خانه مینایی که به عنوان موزه خیابان ولیعصر رونمایی شد.

وی افزود:اقداماتی را که در خیابان ولیعصر انجام می‌گیرد و به عنوان اسنادی که دارد تولید می شود به عنوان تهران ۱۴۰۰، و اقداماتی که در راستای ثبت جهانی شدن خیابان ولیعصر انجام می‌شود از میدان راه آهن تا انقلاب است، ولی یک بخشی بین چهار راه معز السلطان تا خیابان اهلی شیرازی (معروف به پل امیربهادر)  به صورت ویژه دارد پیگیری می‌شود.

خرد در ادامه گفت: اقدامات زیادی در زمینه مرمت وبازسازی در حال انجام است. اقداماتی از جمله، حذف تابلو‌های قدیمی وناهمگون، سایبان‌های قدیمی و فرسوده، رنگ آمیزی برخی از کرکره‌های آسیب دیده، مرمت پیاده راه و شیار نابینایان، و یک بخش هم بنا‌هایی که مربوط به دوره‌ی اواخر قاجار و پهلوی اول و بعضی هم مربوط به پهلوی دوم هستند انجام می شود.

وی افزود: بعضی از آن‌ها از نظر نما دارای معماری خاص و دارای ارزش هستند که در برنامه مرمت و بازساز‌ی قرار گرفتند، از جمله ملکی در ابتدای کوچه مافی که به مدرسه مشهور است ودارای معماری و طراحی ارزشمندی است و متاسفانه این بنا به طور کامل سیمانی شده بود و ما این سیمان‌ها را از نما‌های آجری طرح دار زدودیم و لایه‌هایی که روی آن‌ها قرار داشت را پاک نموده و آجر‌های طرح دار را آب ساب کردیم و طرح آن‌ها را به آن چیزی که بود برگرداندیم.

معاون خدمات شهری و فضای سبز منطقه ۱۱گفت:ملکی در این منطقه قرار دارد که مربوط به زمان پهلوی است و چون نما‌ی واجد ارزش است و ثبت نشده  و لذا اسمی هم ندارد و سابقه‌ای که مربوط به چه شخصی بوده هم نداریم،  در دست بررسی است.

وی یادآور شد: ۷ ملک در تقاطع خیابان حضرت ولیعصر و بشیری که به تقاطع پل امیربهادر مشهور است کنار هم هستند و  ساختمانشان در کنار انجمن مفاخر ایران است که  در واقع به ملک امیربهادر مشهور است، و یک گاراژی وجود دراد که در اطراف این گاراژ بالغ بر ۷ مغازه قرار دارد و همچنین یک ملک در تقاطع اهلی شیرازی است که این‌ها هم متعلق به دوره قاجار و پهلوی اول و دارای نما و معماری ارزشمند هستند که این املاک در دست مرمت هستند.

بیشتربخوانید

مرمت و بازسازی خانه تاریخی افشار ادامه دارد آخرین جزئیات از مرمت و بازسازی بنای میدان حسن آباد آغاز مرمت مسجد و ساعت تاریخی مشیرالسلطنه تا یک ماه آینده

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرمت خیابان ولیعصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۱۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند (+عکس)
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت