Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد :دکتر حسن حبیبی با اعتقاد به رعایت تعادل، بعد از انقلاب اسلامی به کنترل اوضاع و حفظ آثار و بناهای تاریخی ایران همت گمارد.

امتداد :دکتر حسن حبیبی با اعتقاد به رعایت تعادل، بعد از انقلاب اسلامی به کنترل اوضاع و حفظ آثار و بناهای تاریخی ایران همت گمارد.

به گزارش امتداد ، پیروز حناچی شهردار تهران در مراسم بازگشایی بنیاد فرهنگی امیرکبیر و موزه مرحوم دکتر حبیبی که با حضور غلامعلی حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سید حمید موسوی شهردار منطقه یک، مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، عبدالکریم حق شناس عضو شورای شهر تهران، حجت‌الاسلام سید محمود دعایی سرپرست روزنامه اطلاعات،شفیقه رهیده همسر زنده یاد دکتر حسن حبیبی در ساختمان این موزه در باغ فردوس برگزار شد با بیان مطلب فوق اظهار داشت: وقتی انقلابی اتفاق می‌افتد، اتفاقات دور از اراده‌ای رخ می‌دهد، دکتر حبیبی به دلیل آشنایی با ادبیات و تحولات بعد از انقلاب فرانسه که بعد از انقلاب بزرگترین صدمه را به تاریخ و فرهنگ خود وارد کردند و آثار‌ زیادی را تخریب کردند بعد از انقلاب ایران، کنترل این موضوع را بدست گرفت و باعث حفظ آثار و مرمت مکان هایی چون کاخ مرمر، کاخ ریاست جمهوری، کاخ و باغ نگارستان و… از تخریب آنها جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دکتر حبیبی سوژه کاریکاتورهای گل آقا بود و این فضای نقد را به عمد به وجود می‌آورد همچنین مجموعه ایران‌شناسی و اولین کنگره بین‌المللی خلیج‌فارس، از کارهای دکتر حبیبی بود و لازم است در اینجا از زحمات همسر زنده یاد دکتر حسن حبیبی تشکر ویژه کنیم.

غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: دکتر حبیبی یکی از مردان کم‌نظیر تاریخ ایران است اگر کسی از ما بپرسد آیا ممکن است کسی یک ایران‌دوست در بالاترین درجه و یک مسلمان درجه یک باشد؟ پاسخ این است: بله و دلیل آن وجود دکتر حبیبی است.

حداد عادل افزود: اگر شخصیت دکتر حبیبی به جوانان امروز معرفی شود، آنها الگویی می‌بینند که توانسته در وجود خودش به طور سازگار، عشق به ایران با اعتقاد راسخ به اسلام را جمع کند. من پیشنهاد می‌کنم یک دایره‌‌المعارف از اقداماتی که دکتر حبیبی انجام داده است تهیه شود تا اندیشه و همت دکتر حبیبی بسط پیدا ‌کند.

سید محمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات نیز ضمن قرائت پیام دکتر حمید میرزاده، عضو هیأت امنای بنیاد امیرکبیر نیز طی سخنانی بیان کرد: او دغدغه وطن داشت و می‌خواست بنیادی برای ایران‌شناسی تاسیس کند و این کار انجام شد و در این بنیاد کتابخانه‌ای راه‌اندازی شد که ظرف چند سال بسیار توسعه یافت و شمارگان این کتاب‌ها به یکصد هزار جلد کتاب رسیده بود و مسئول کتابخانه دوست داشت مهر کتاب صد هزارم، توسط خود دکتر حبیبی زده شود.

مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد نیز اظهار کرد: به نظر من باید پیشنهاد دکتر حداد عادل را جدی گرفت و بودجه تحقیقات را ما تقبل می‌کنیم و جدای از آن، من دوست دارم به یاد دکتر حبیبی روی دو موضوع کار کنیم یکی کلمه فرهنگ و معنای آن در قرآن و نکته دیگر مسئله زبان فارسی و نقش آن در سطح بین‌المللی و روانی و نفوذ آن است که من آمادگی دارم این پروژه‌ها را حمایت کنم.

شفیقه رهیده، همسر زنده یاد دکتر حسن حبیبی نیز در این مراسم اظهارکرد: از روز اولی که شروع کردیم به تغییر این مجموعه، آقای حناچی ما را به این کار تشویق کرد و سفارش کرد دوستان جای مناسبی برای موزه پیدا کنند و شهردار منطقه یک در خصوص جانمایی مناسب موزه در منطقه یک ما را همراهی کرد که تشکر می کنم و این مجموعه، اکنون کاربرد بیشتری دارد و مردم بیشتری از آن بازدید می‌کنند.

سید حمید موسوی شهردار منطقه یک نیز در حاشیه این مراسم گفت: مرحوم دکتر حبیبی معاون اول سابق کشور،عضو فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام و از مهم‌ترین سرمایه ها و افق‌های آینده کشور ما محسوب می شود و باید از این سرمایه‌های انسانی و اجتماعی برای الگو پذیری آینده فرزندان این مرز و بوم استفاده و در هر نقطه و محلی از شهر باید یاد چنین سرمایه‌های عظیم فرهنگی را حفظ کنیم.

وی تصریح کرد: شهرداری تهران در چند سال اخیر بر این موضوع تاکید داشته و قدم های خوب و موثری نیز در این زمینه برداشته است و با جانمایی این موزه در باغ فردوس موزه دکتر حبیبی در این مکان آماده سازی و برای علاقمندان بازگشایی شد تا قطب گردشگری فرهنگی منطقه یک توسعه یابد.

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: دکتر حسن حبیبی بعد از انقلاب دکتر حبیبی حفظ آثار حداد عادل منطقه یک یاد دکتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۱۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند (+عکس)

در یک بررسی باستان‌شناسی در ایرلند، آثاری از صدها اثر تاریخی که قبلا ناشناخته بودند، شناسایی شده است. پنج مورد از این بناهای تاریخی، سازه‌های ماقبل تاریخ بسیار کمیابی بودند که ممکن است روزگاری حاوی مسیرهای مخفی نمادین برای ورود به زندگی پس از مرگ برای مردگان بوده باشند. 

به گزارش فرادید، این مطالعه به رهبری دکتر جیمز اُدریسکول از دانشگاه آبردین از فناوری LiDAR برای تولید مدل‌های سه‌بعدی بسیار دقیق از زمین استفاده کرده است. این فناوری، مشابه آنچه که برخی وسایل نقلیه خودران از آن استفاده می‌کنند، در شناسایی بقایای این سازه‌های باستانی که بیشترشان با هزاران سال شخم زدن از بین رفته بودند، بسیار حیاتی بود. 

اُدریسکل این بررسی را در چشم‌انداز بالتینگلاس، ایرلند انجام داد که پر از بقایای ماقبل تاریخ است. نتایج این بررسی در مجله Antiquity منتشر شده است. 

منطقه بررسی‌شده توسط محققان، در دوران نوسنگی اولیه (که حدود ۳۷۰۰ قبل از میلاد آغاز شد) و عصر برنز میانه تا اواخر (۱۴۰۰ تا ۸۰۰ قبل از میلاد) اشغال شده بود. با این حال، شواهدی از اشغال در طول ۲۰۰۰ سال بین این دو دوره که به دوره نوسنگی میانه شناخته می‌شود، تا کنون کمیاب بوده است. 

بناهای ماقبل تاریخ بالتینگلاس 

به گفته اُدریسکل، یافتن این بناهای تاریخی اهمیت ویژه‌ای دارد چون این عقیده‌ی عمومی را رد می‌کند که بالتینگلاس حدود ۲۰۰۰ سال، بین عصر برنز پسین و اوایل نوسنگی رها شده است. این نتایج حاکی از آنست که این منطقه به طور مداوم مسکونی بوده و در این اوقات، اهمیت آیینی داشته است. 

بناهای تاریخی کشف‌شده علاوه بر اهمیت معماری، اهمیت فرهنگی و معنوی نیز دارند. این بناهای تاریخی که رویدادهای مهم خورشیدی مانند انقلابین را نشان می‌دهند، طوری به طور استراتژیک در سراسر چشم‌انداز قرار گرفته‌اند که با مکان‌های تدفین و حرکات چرخه‌ای خورشید هم‌خوانی داشته باشند. به گفته دکتر اُدریسکول، این هم‌ترازی گواه سفر مردگان است، چرا که آن‌ها به آسمان‌ها صعود می‌کنند و دنباله‌ای ملموس پشت سر خود بجا می‌گذارند که آن‌ها را به دنیای اجدادشان در طرف دیگر متصل می‌کند. 

این اتصال بین مسیرهای کورسوس، محل‌های دفن و رویدادهای آسمانی بر ماهیت درهم تنیده‌ی زندگی روزمره، چرخه‌های کشاورزی و باورهای معنوی در جوامع نوسنگی تأکید می‌کند که نمایانگر درکی پیچیده از زندگی، مرگ و تولد دوباره است. 

محوطه معبدراهه‌شده‌ی نوسنگی اولیه راتکوران

کورسوس‌ها (Cursuses) نوعی سازه یادبودی دوران نوسنگی شبیه خندق یا جان‌پناه هستند و در جزایر بریتانیای کبیر و ایرلند یافت می‌شوند. این بناهای ماقبل تاریخ معمولاً دارای محوطه‌های خاکی نسبتاً باریک هستند. اُدریسکول می‌گوید: «کشف بناهای تاریخی کورسوس بسیار مهم است، چون در ایرلند بسیار نادر هستند.» 

«در ایرلند کمتر از ۲۰ بنای تاریخی ثبت‌شده وجود دارد که معمولاً مجزا یا جفت هستند. این امر سبب می‌شود پنج نمونه بالتینگلاس، بزرگ‌ترین خوشه از این محوطه‌ها در کشور شوند، اما، مدل توپوگرافی دقیق محوطه‌ها و چشم‌انداز اطراف آن‌ها فرصتی را برای بررسی دیجیتالی این آثار فراهم کرده است.» 

اُدریسکول اشاره میکند که ممکن است این بناهای تاریخی، نمادی از رفتن مردگان به سمت آسمان باشند. 

«عملکرد این نوع بناها همیشه یک موضوع پیچیده بوده، چون ما اطلاعات کافی نداریم. اما با توجه به اینکه برخی از مکان‌های بالتینگلاس را می‌توان با بناهای تدفینی نیز مرتبط دانست، برای من به این معناست که ممکن است آن‌ها بناهای تشریفاتی بوده باشند که در مراسم تدفینی کاربرد داشتند، جایی که کورسوس، مسیر فیزیکی انتقال مردگان به زندگی پس از مرگ را مشخص می‌کند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند (+عکس)
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند