Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شبکه مستند، مجموعه مستند جدیدی را از دوشنبه ۲۵ مردادماه روی آنتن می‌برد که فضای متفاوتی را پیش‌روی مخاطبانش قرار می‌دهد.

مظاهری‌پور ضمن معرفی سوژه‌ این مستند گفت: «ایران باستان» به تاریخ مطالعات باستان‌شناسی بناهای تاریخی کشورمان می‌پردازد. در این فیلم مستند، تعدادی از بناهای تاریخی ایران را انتخاب کرده و از دریچه ای متفاوت به آنها نگاه می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تاکنون مستندهای زیادی از نقاط دیدنی و تاریخی کشورمان ساخته شده است، اما اکثر این آثار در سطح معرفی و جذابیت های بصری باقی مانده اند. ما به باستان شناسی ایران پرداختیم. در این فیلم مستند، تاریخ باستان‌شناسی تعدادی از آثار باستانی کشورمان را بررسی کرده‌ایم. و یا به کاوش های باستان شناسی توجه کردیم

این مستندساز گفت: بنابراین در مجموعه مستند «ایران باستان» صرفا قرار نیست قاب‌های زیبایی را از بناهای تاریخی ایران ببینیم بلکه در کنار پرداخت به این بناهای شگفت‌انگیز می‌خواهیم دانش مخاطبان  را هم بالا ببریم. به همین دلیل به عملیات کاوش‌ و نگهداری بناها نیز پرداخته‌ایم.  در یکی از قسمت‌های این مجموعه مستند به تخت جمشید که از بناهای تاریخی معروف کشورمان است، سفر کرده‌ایم. تاکنون مستندهای زیادی از تخت جمشید ساخته شده است اما از منظر مطالعات باستان‌شناسی کمتر بدان نگاه شده است. اینکه بنای مهمی مثل تخت جمشید چگونه شناسایی و رمزگشایی شده است.

مظاهری‌پور گفت: علاوه بر تخت جمشید سراغ سد سمیره در استان ایلام  هم رفته‌ایم.  در پشت این سد آثاری چند هزار ساله وجود داشت که همراه باستان شناسان با این آثار آشنا میشیم. کاوش های فصل ۲۲ تپه های هگمتانه بخش دیگری از مجموعه ایران باستان است. و همچنین گور های کلان سنگی در ارتفاعات رامسر جلوه و دید گاهی متفاوت از ارزش ها و آثار باستانی سرمین ایران اراءه می دهد. در قسمت پایانی نیز سراغ کشتی بازمانده از دوران صفویه می‌رویم که در سواحل کاسپین پیدا  شده است.

کارگردان و تهیه‌کننده مستند «ایران باستان» با اشاره به روند تولید این مستند افزود: برای ساخت این مستند به تمام مناطق مدنظر سفر کردیم  برای تهیه تصویر و آرشیو ها وقت زیادی صرف شد.  همین موضوع باعث شد تا روند تولید این مستند کمی طول بکشد. علاوه بر این، لزوم ارائه مطالعات باستان‌شناسی دقیق و مبتنی بر واقعیت کارمان را سخت‌تر کرد. شهرام درخشان گوینده باسابقه کشورمان راوی این مجموعه مستند است که صدای گرم او به زیباتر شدن کار بسیار کمک کرده است. درخشان توانایی خواندن متن های فیلم مستند را به شکلی شایسته و دقیق دارد.

مظاهری‌پور در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت ساخت مستندهای باستان‌شناسی گفت: بسیاری از مردم با بناهای تاریخی کشورمان آشناا هستند اما مطالعات باستان‌شناسی کمی درباره آنها دارند؛ از این منظر ضروری است که در قالب چنین مستندهایی این مفاهیم بیان شود. در سینمای مستند، مستندهای باستان‌شناسی کمی داریم که البته این ژانر را نباید با مستندهای معماری میراث فرهنگی و تاریخی و ... اشتباه گرفت.  این مجموعه به تمام باستان شناسان ایران تقدیم می شود که برای محوطه های باستانی ایران از جان مایه میگذارند.

مستند ۷ قسمتی «ایران باستان» از روز دوشنبه ۲۵ مردادماه هر هفته ساعت ۲۱ روی آنتن شبکه مستند می‌رود.

۵۸۵۸

کد خبر 1545381

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون برنامه های تلویزیونی سینمای مستند مطالعات باستان شناسی بناهای تاریخی ایران باستان مجموعه مستند تخت جمشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۳۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: در سال ۱۴۰۲ بهره‌برداری از چهار بنای تاریخی استان به بخش خصوصی واگذار شد و امسال نیز سایر بناها به مرور در لیست واگذاری قرار می‌گیرند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل افزود: با توجه به برنامه‌ریزی برای احیا و ساماندهی بناهای تاریخی استان با مشارکت بخش خصوصی و واگذاری از طریق صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی، فراخوان مزایده یکی دیگر از بناهای تاریخی اردبیل توسط این صندوق منتشر شده است.

به گفته او، خانه تاریخی آصف اردبیل از طریق فراخوان مزایده سرمایه‌گذاری در مرمت، احیا، نگهداری و واگذاری حق بهره‌برداری از بناهای تاریخی منتشر شده از سوی صندوق توسعه و احیا واگذار می‌شود و متقاضیان تا ۱۷ اردیبهشت ماه فرصت شرکت در این فراخوان را دارند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: علاقه‌مندان و متقاضیان سرمایه‌گذاری در این بنای تاریخی می‌توانند برای شرکت در مزایده به سامانه تدارکات الکترونیک دولت (ستاد) مراجعه کنند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل است
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است