Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری گفت: دولت برای جبران خسارت‌هایی که سیل به بناها و آثار تاریخی کشور وارد کرده اهتمام جدی و لازم را دارد. طرح‌های جبران این خسارت‌ها در دستور کار دولت است که در یک بازه زمانی فوری و مناسب تامین اعتبار می‌شود.

سید صولت مرتضوی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌فرهنگی درباره اقدامات دولت برای جبران خسارت به میراث‌فرهنگی ناشی از سیلاب، اظهار داشت: برای اقدامات اولیه در هر استان متعاقب سیل، منابعی پیش‌بینی شده و به استان‌ها ابلاغ شده است، اما طرح‌های جبران خسارت‌های موارد دیگر از جمله میراث‌فرهنگی و بناهای تاریخی، در دستور کار دولت است که در یک بازه زمانی فوری مناسب تامین اعتبار می‌شود تا وزارت میراث‌فرهنگی نسب به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی آسیب دیده بتواند به صورت مناسب اقدامات لازم را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار و بناهای تاریخی میراث ملی و متعلق به همه ایرانیان است

معاون اجرایی رئیس جمهوری اظهار داشت: دولت اهتمام جدی و لازم برای جبران خسارت‌هایی که سیل به بناها و آثار تاریخی کشور وارد کرده دارد، زیرا این آثار و بناهای تاریخی، میراث ملی ما هستند و متعلق به همه ایران است و بخش بزرگی از آنها ارزش و اعتبار جهانی دارند.

وی تاکید کرد: در بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه مانند سیلاب و زلزله اولویت و رسالت تقدم و تاخر دارد؛ اولین رسالت ما امداد و نجات است. خوشبختانه پیش‌ اطلاع‌رسانی قبل از حادثه نوعی امداد بود که رسانه‌ها و رسانه ملی به خوبی در این زمینه کار کردند.

      در بلایای طبیعی اولویت اول حفظ جان شهروندان است

در بلایای طبیعی اولویت اول حفظ جان شهروندان استمرتضوی خاطرنشان کرد: در این حوادث اولویت اول حفظ جان شهروندان و جبران خسارت جانی و جراحات مردم است. در مقابل روان آب و سیلابی که در اوایل مرداد ماه در چندین استان در پهنه کشور صورت گرفت، با اقداماتی که انجام شده از افزایش تلفات جانی به خوبی پیشگیری شد، اگر چه کاهش داشت اما حتی یک نفر هم جان خود را از دست بدهد مایه تاسف و تاثر همه ماست.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری اسکان آسیب‌دیدگان بلایای طبیعی اولویت دوم دانست و افزود: در شرایط سیلاب اخیر اسکان موقت انجام شده است، بعد از این باید ارزیابی‌های دیگری صورت بگیرد، مثلا آسیب‌هایی که سیل به میراث‌فرهنگی بناهای تاریخی مراکز فرهنگی آموزشی وارد شده ارزیابی شود.

وی تاکید کرد: همچنین باید خسارت‌های وارد شده به مسکن مردم، زمین‌های کشاورزی، محصولات کشاورزی، دام و طیور باید برآورد شود، که هر کدام فرایندی و مسئولانی و دستگاه‌های مامور دارد، این برآوردها از مرکز استان توسط کارشناسان تا ستاد وزارتخانه به سازمان مدیریت بحران وزارت کشور ارسال تا با سازمان برنامه و بودجه تنظیم و تلفیق شود و در نهایت در صحن دولت مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانیم

خسارت ۲۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به میراث‌فرهنگی

سیدعزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ۱۳مرداد ۱۴۰۱ اعلام کرد: ۷۳۵ بنا و محوطه تاریخی در سیلاب‌های اخیر کشور، دچار آسیب‌دیدگی شده‌اند و در برآورد اولیه، در نقاط مختلف کشور ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ابنیه‌های میراث‌فرهنگی خسارت وارده شده است. گزارش این خسارت‌ها به  دولت ارائه شده که امیدوارم اعتباراتی در این زمینه اختصاص یابد تا به سرعت بناهای آسیب دیده تاریخی را مرمت کنیم.

از گردشگری به عنوان مزیت‌های نسبی کشور غفلت شده است

مرتضوی درباره رویکرد دولت به صنعت گردشگری گفت: متاسفانه ما در چند دهه گذشته از یکی از مزیت‌های نسبی کشور غفلت شده است، مزیت گردشگری در ایران چه برای توسعه گردشگری داخلی و چه بستر لازم برای جذب گردشگران خارجی، به شدت فراهم است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری، به جاذبه‌های طبیعی ایران و لزوم توسعه طبیعت‌گردی و بوم‌گردی اشاره کرد و گفت:‌ آنهایی که ایران را دیده‌اند و به نقاط مختلف کشور سفر کرده‌اند می‌دانند که سرزمین ما از چه تنوع گسترده اقلیمی برخوردار است؛ طبیعت و اقلیم ایران منحصر به فرد و ممتاز است، اما از این ظرفیت و جاذبه به صورت مفید استفاده نشده است.  

ظرفیت جذب چند ۱۰میلیون زائر و گردشگر مذهبی در ایران

مرتضوی خاطر نشان کرد: وجود ظرفیت و امکانات ارائه خدمات سلامت و گردشگری سلامت، مطلوب و ارزان بودن درمان در ایران برای گردشگران و متقاضیان دریافت خدمات درمانی، مزیت و جذابیت دیگر کشور ما است که باید روی آن سرمایه‌گذاری و بازاریابی کرد. از طرف دیگر سایر جاذبه‌های گردشگری هم وجود دارد، جاذبه‌های گردشگری مذهبی می‌تواند سالانه چند ۱۰میلیون گردشگر و زائر به کشور جذب کند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری به سفر اخیر به استان چهارمحال و بختیاری رفتیم بعد از سیلاب اشاره کرد و گفت: بارها زمینی و برخی اوقاتی هم هوایی به استان سفر کردم، اما باز هم در این سفر از زیبایی‌های طبیعت بکر این استان متحیر ماندم؛ اینها مزیت بزرگ مغفول مانده کشور است که امیدواریم وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با همکاری سایر دستگاه‌ها بتواند این مزیت را به ظرفیت اسمی و واقعی خود برساند.   

 

انتهای پیام/

 


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: معاون اجرایی رئیس جمهوری برای جبران خسارت جبران خسارت بناهای تاریخی بلایای طبیعی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۵۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم رویدادهای گردشگری کشور بوی گل و گلاب گرفت

ایسنا/مرکزی مدیر میراث‌فرهنگی خمین از ثبت جشنواره « گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم رویدادهای گردشگری ملی خبر داد.

علی مشهدی با اعلام این خبر اظهار کرد: گل محمدی و گلاب دو محصول استراتژیک منطقه شهابیه خمین هستند. با توجه به این پیشینه و با پیگیری اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان و شهرستان، شورای اسلامی و دهیاری روستای شهابیه،این رویداد در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسید.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خمین تصریح کرد: بر این اساس، هر ساله این جشنواره در روزهای نوزدهم تا بیست و یکم اردیبهشت ماه به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» برگزار خواهد شد.

او هدف از ثبت این رویداد در تقویم گردشگری کشور را تحقق و ساماندهی و حرفه‌ای‌سازی گردشگری و همچنین ساماندهی مقصدها و مسیرهای جدید گردشگری دانست و خاطرنشان کرد: این امر مهم می‌تواند در رونق صنعت گردشگری و حضور بیش‌ از پیش مسافران و توریست‌ها به شهرستان کمک شایانی بکند.

به گزارش ایسنا، به نقل از میراث‌فرهنگی استان، مشهدی گفت: نمایشگاه گل، صنایع دستی، نمایشگاه گلاب، مراسم آئینی، گُل‌غلتان کودکان و... از برنامه‌های جشنواره گل و گلاب شهابیه است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • تقویم رویدادهای گردشگری کشور بوی گل و گلاب گرفت
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم